Србија

Настао хаос! БЕЛИВУК ИЗВРЕЂАО СВЕДОКЕ-САРАДНИКЕ ЧИМ ЈЕ УШАО У СУДНИЦУ: Ево којим речима се обратио Хрватину и Спасојевићу!

На почетку суђења Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и припадницима њихове криминалне групе у згради Специјалног суда у Београду прекјуче је владало опсадно стање, а да невиђене мере обезбеђења нису биле предузете без разлога, потврђује и то што је првоокривљени Вељко Беливук по уласку у судницу припретио сведоцима-сарадницима, сазнаје Курир!

Према речима нашег извора, атмосфера у судници је била напета јер су поред окривљених у истој просторији била и двојица сведока-сарадника Бојан Хрватин и Никола Спасојевић, који су с Тужилаштвом за организовани криминал склопили споразум о сведочењу и у замену за мању казну открили и детаљно описали сурове злочине клана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Издали клан

Хрватин и Спасојевић нису седели у боксу за окривљене, већ су били у другом делу суднице, док је велики број стражара стајао око њих.

– Чим је ушао у судницу, Беливук се окренуо ка делу у ком су седели Хрватин и Спасојевић. Добацио им је: „Пи*ке!“, највероватније алудирајући на то што су њих двојица, која су по сопственом признању учествовала у убиствима и уклањају лешева, „издала клан и пристала на сарадњу с надлежним органима“ – објашњава наш извор. Он каже и да су поједини упознати с приликама ове његове речи протумачили као претњу.

Поред окривљених и сведока-сарадника, прекјуче су се с окривљенима очи у очи нашле и удовице убијених – Горана Величковића, Милана Љепоје и Здравка Радојевића, које у овом поступку имају статус оштећених. Супруга покојног Горана Величковића, који је такође био навијач Партизана, покушала је да у судницу уђе обучена у мајицу на којој је одштампан лик њеног мужа уз натпис: „Горе на небу армија права“.

– Међутим, стражари јој нису дозволили да тако уђе, па је она обукла капут – каже извор.

Одбијен захтев за изузеће

Иначе, припремно рочиште одложено је за данас јер је одбрана затражила изузеће председнице судског већа, као и поступајућег тужиоца. Према незваничним сазнањима, захтев за изузеће тужиоца јуче је одбијен.

На оптуженичкој клупи, поред Беливука и Миљковића – који се терете да су организатори криминалне групе која је починила пет тешких убистава, трговала дрогом, оружјем, починила отмице и силовање – налази се још 28 особа. Јуче су само Беливук и Миљковић изашли за говорницу и кратко говорили.

Порука Принципима

Веља Невоља и Марко Миљковић јуче су били обучени у белу, односно црну мајицу, које представљају боје навијача Партизана. Подсетимо, Беливук је био на челу Партизанове навијачке групе Принципи. Божа Спасић, бивши оперативац ДБ, објашњава за Курир да су они желели да пошаљу поруку „у стилу светских нарко-босова“.

– Није чудно што су се њих двојица овако обукла. Они јасно шаљу поруку присталицама на јужној трибини да треба да остану на стадиону и да буду уз њих – каже Спасић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс