Русија

УДАРНО! Русија потврдила: Морали смо

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Хистерична реакција Запада на специјалну операцију доказује закључке Москве.

То је изјавио руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Наиме, Лавров је рекао да таква реакција доказује да је закључак Русије био добар, а покретање војне операције неопходно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Начин на који Запад у америчком тиму хистерично реагују на акције које предузимамо као део специјалне војне операције потврђује наш главни закључак да је СВО, а ми сада већ имамо чињенице које то потврђују – била апсолутно неопходна да би се осујетили планови да се Украјина претвори у трајну претњу безбедности Русије“, каже он.

Лавров додаје да је та реакција је показала да је Запад схватио да су руске акције обезбедиле неуспех њихових геополитичких игара и планова.

По његовим речима, Европа тешко да може да претендује на улогу посебног центра мултиполарног света.

„Вашингтон је изградио остали колективни Запад, када је Европа убрзано, пред нашим очима, изгубила своју независност и тешко може да претендује на улогу посебног центра мултиполарног света, иако бисмо то желели“, рекао је он.

„Наше савезничке државе налазе се пред веома важним задатком – да спрече урушавање светског поретка који је заснован на међународном праву“, додао је Лавров.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг