Србија

Прогноза! СТИЖЕ НЕВРЕМЕ: Температура нагло пада, први на удару ови делови Србије!

У Србији ће данас бити мало и умерено облачно и веома топло, а на југу и претежно сунчано, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Данас ће дувати слаб и умерен ветар, на планинама, али и понегде у нижим пределима и јак, јужни и југозападни. Најнижа температура ће се кретати од 16 до 26 степени Целзијуса, а највиша од 33 степена на северу до 40 степени на југу Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду ће бити мало и умерено облачно и веома топло. Дуваће слаб и умерен, јужни и југозападни ветар. Најнижа температура ће бити око 26 степени Целзијуса, а највиша око 36 степени. У другом делу ноћи ће бити јаче наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином уз јак северни ветар.

Стиже невреме

„Наоблачење са кишом, плјусковима и грмлјавином данас крајем дана захватиће северне, у среду ујутру и пре подне прошириће се на западне и централне, а после подне и на остале пределе Србије

Дневна температура ће у среду бити у паду, у већини места за 10 до 15 степени у односу на данашњи дан, и кретаће се од 22 на северу до 33 °С на југоистоку, стоји у најави РХМЗ.

Упозорење на високе температуре

„И данас веома топло, посебно у централној и јужној Србији где ће бити још топлије у односу на јучерашњи дан – од 37 до 40 °степени, наводи се у првом упозорењу РХМЗ.

Упозорење на наглу промену времена

„Наоблачење са кишом, плјусковима, грмлјавином и падом температуре ( у већини места за 10 до 15 степени) данас крајем дана захватиће северне, у среду ујутру и пре подне прошириће се на западне и централне, а после подне и на остале пределе Србије.

У зони јаких грмлјавинских процеса очекује се велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине (> 28 м/с)“, наводи се у другом упозорењу РХМЗ.

Упаљен метео аларм

Црвени метео аларм упаљен је због екстремно високих температура које се очекују на подручју Шумадије, Поморавља, у источној, југоисточној и југозападној Србији, као и на простору КиМ.

Ово упозорење значи да је време врло опасно. У осталим крајевима Србије на снази су нараднжасти и жути метео аларм због јаког ветра, грмљавине и кише.

Време наредних дана

У среду освежење са кишом и пљусковима у свим крајевима. Могуће су локалне непогоде са градом и олујним ветром на југу и истоку Србије. Ветар умерен северозападни. Притисак испод нормале и у порасту. Јутарња температура од 18°Ц до 26°Ц, а максимална од 24°Ц на северу Србије до 36°Ц на крајњем југу. Увече само на југу киша која престаје. У четвртак свеже јутро и пријатно време током дана уз дуже сунчане периоде. У петак и суботу поново све топлије и врућина у суботу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

Ознаке