Свет

Због опасности затворена два аеодрома

Руска противваздушна одбрана оборила је дрон на северозападу Москве, близу Карамашевског насипа и том приликом није било велике штете, нити повређених, навео је градоначелник руске престонице Сергеј Собјанин на Телеграму.

„Извршен је покушај да дрон прелети изнад града. Ваздушна одбрана га је уништила. Када су крхотине пале на подручје у близини Карамашевског насипа, нико није повређен. Није било ни озбиљне штете. На лицу места су екипе за ванредне ситуације“, написао је Собјанин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руско Министарство одбране саопштило је да су руски системи за електронско ратовање осујетили покушај, како је наведено, „кијевског режима да изведе терористички напад дроном на објекат у Москви“, преноси ТАСС.

Министарство је навело да је дрон оборен у шумском подручју западно од Москве.

Затворени аеродроми у Москви

Претходно су московски аеродром Внуково и аеродром Калуга, на око 200 километара од главног града Русије, били затворени из безбедносних разлога.

„Ваздушни простор изнад аеродрома Калуга и Внуково затворен је како би се осигурала безбедност летова цивилних авиона“, навео је неименовани извор.

Претходно је извор из хитних служби рекао за РИА Новости да је, према прелиминарним информацијама, аеродром Внуково привремено затворен због дрона.

У саопштењу Внукова је наведено да су, из разлога који су ван контроле аеродрома, од 09.40 сати уведена привремена ограничења за слетање и полетање авиона.

Из безбедносних разлога, неки летови су преусмерени на друге аеродроме у Москви, наведено је у саопштењу.

У међувремену је аеродром Внуково поново отворен, преноси „Градијан“, док су се широм Украјине огласиле сирене за ваздушну опасност.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

 

 

Ознаке