Свет

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ЗАТРЕСАО СВЕТ: Шта ово Путин спрема у Кијеву?! Пробудићете се и видећете…

Руси нападају а Украјинци се повлаче, изјавио је бивши амерички обавештајац Скот Ритер.

– Руси побеђују, једног дана ћете се пробудити и видети руску заставу у над Кијевом. А људи који прате само западне медије запитаће се – како је то могуће кад је Русија све време губила – додао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, Русија има много технике, а Украјинцима практично ништа није остало јер је скоро све уништено. Ритер је оценио и да Запад лаже о реалном стању на фронту.

Он се такође осврнуо на случај напада на болницу Ал Ахли у Гази, оценивши да и Израел и Хамас праве „димну завесу“, јер обе стране могу имати разлога да не желе да се нешто сазна.

– Разумљиво је зашто би Израел настојао да прикрије све детаље који повезују напад са њим. Мање је јасно зашто би Хамас урадио исто. Један од очигледних разлога је тај што би докази који постоје потврдили тврдњу Израела да је спорну ракету испалио Палестински исламски џихада – Хамас то никада не би желео да призна, пошто је уложио толико труда да одржи уверење да Израел стоји иза напада – рекао је он.

Како прецизира, у случају да је палестинска ракета кривац, Хамас би несумњиво имао физичке доказе који подржавају такав закључак.

– Један проблем који би могао бити повезан са објављивањем таквих информација је тај што се мења сценарио на начин који би могао бити незгодан за Хамас – наглашава Ритер.

Извор: Интермагазин