Здравље

ДОКТОР НАУКА ИЗ ОБЛАСТИ БИОХЕМИЈЕ ШОКИРАО: Ево шта се крије у вакцини против короне

Не ГМ храни али Да ГМ вакцини ?!

Српски РОДЕ ма где се налазио, у матици или расејању, желео бих да Вам се обратим поводом актуелне теме вакцинације против вируса КОВИД-19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нисам лекар а нисам ни положио Хипократовоу заклетву па стога вакцину нећу ни коментарисати са медицинског аспекта. Наиме, већ дужи временски период осећам обавезу да са својим РОД-ом подели знања која сам стицао у матици и расејању, а тичу се технологије хране и технолошког аспекта. По образовању сам дипломирани инжињер биохемијског инжињерства и биохемијске технологије са универзитета у Београду као и доктор наука из области биохемије са Масариковог универзитета у Брну, Чешка Република. Текст је подугачак али у овом уводном делу бих вам наговестио шта је то што можете овде прочитати, сазнати или се чак и подсетити ако већ знате. Биће говора о технолошком саставу вакцине, о генетски модификованој храни, о нормама у промету и продаји лековао препорукама како храну слагати са ГЕНЕТСКИМ КОДОМ ЧОВЕКА, као и шта са чим комбиновати да би нам храна била укуснија.

Да ли се вакцинисати или не? На то питање ја вам конкретно не могу рећи ни ДА а ни НЕ. Избор је потпуно на вама. Стога вам могу помоћи да сагледамо заједно плус и минус вакцине за вакцинацију са становишта технолошког поступка и састава који је примењен у њеној производњи. На тржишту су се појавиле три вакцине. Европско тржиште је преокупирано са Пфизер вакцином. Руска зона деловања досеже имплементацију Спутњик вакцине. Азијска доминација се огледа у утицају кинеске Синофарм вакцине. О здравој конкуренцији и природној доминацији, која се огледа у флоскули нек најбоља победи, нажалост нема ништа, јер је то узело маха и постала политичка трка за изражавање сопствене моћи.

Приметио сам да за европско тржиште је доминантна Пфизер вакцина. У медијима је она представљена као најбоља. Традиционално на ЕУ тржишту руска вакцина је лоша као и све што долази из Русије. Коментарисати кинеску вакцину на ЕУ тржишту спада у домен нереалне научне фантастике, стога мој фокус о саставу ће се сводити на ЕУ норме и понуду за ЕУ тржиште.

САСТАВ КОВИД-19 ВАКЦИНЕ је следећи и огледа се у два дела. Први део је тај главни део и носи назив мРНК БНТ162б2 што ништа друго не означава него своје генеричко име. Оно је заштићено ауторским правима, интелектуалном својином и плус највишим крупним капиталом. Конкретан састав генетског материјала (шта, колико, чега) човечанство још дуго видети неће. Други део састава су органско-хемијске компоненте које улазе у састав вакцине као носиоци, као пуниоци, као везиоци, као стабилизатори целог тог састава вакцине. Ту стварно не видим никакав проблем. Просто погледајте било који други састав неког лека, видећете и сами да су ти километарски називи неких једињења прекинути неким заградама и бројкама. По стандарду то вам се зове ЈУПАК номенклатура и то све одговара нормама одвајкада. У овом делу има једна компонента која се зове пропилен-етилен гликол. Та компонента је саставни део ове вакцине а мушка популација је зна и као састав антифриза против замрзавања воде у моторима моторних возила (тј. аутима).

А где је онда проблем и шта је то што изазива бојазност моју што ме је навело на ово обраћање?

Е па драги РОД-јаци, ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ је у првом делу. То мРНК БНТ162б2 је тај ГЕНЕТСКИ део за који произвођач тврди да има 30мг мРНК. Тих 30мг мРНК ЈЕ ГЕНЕТСКИ директан МАТЕРИЈАЛ. Морам да констатујем да тај део побуђује у човеку лавину недоумица и сумњи. Вероватно се са са правом питате која врста генетског материјала је у питању, у које сврхе на дуге и краће инстанце би се могло одразити и како ће се испољити на наше потомство. Генерално се јавља много, али много питања које човекова логика може да постави и повеже.

Зашто сам ово навео? Па одговор је једноставан. Свима је познато и сви су чули за покрете који се боре против ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНИХ ОРГАНИЗАМА – тј. ХРАНЕ (ГМО)НЕ знамо које све негативне домете има утицај ГМО али знамо да их има. Та храна улази у ланац исхране човека и благо и тихо мења ГЕНОМ самог човека. За то су потребне године и године тј. потребно је време. Мењање генома током времана је процес који је познат у науци и међу људима као ЕВОЛУЦИЈА. Чули сте за Дарвинову теорију о постанку човека и о ЕВОЛУЦИЈИ човека, тј. да је човек као постао од мајмуна. Да не улазим у детаље те теорије али током хиљаде и хиљаде година човек се током времена мењао. То је закључак и тачка.

Е сад да се вратимо на нашу ЕВОЛУЦИЈУ са овом ЕУ вакцином. Морам да вам нагласим да у молекуларној биологји где се све ради на молекуле, који су много много али СТВАРНО много мали, произвођач напише да је доза 30 мг мРНК и то да ће бити апликована у две дозе.. То знаћи да ће Вам убризгати 30 мг мРНК пута два. 1мг нечега тежине у молекуларној хемији је количина која за ради вашег поимања суштине одговара 10-то ГОДИШЊОЈ количини извађеног угља у Термоелектрани “Никола Тесла“ у Обреновцу. Наравно да угаљ и молекуларна хемија се не могу поредити, али сам морао да вам приближим односе величина. У томе је још већи утицај на организам човека јер је ГЕНЕТСКИ МАТЕРИЈАЛ ЖИВА СТВАР КОЈА ДИРЕКТНО утиче на остале гене у човеку. УТИЧЕ НА ИМУНИ СИСТЕМ, ЛИМФНИ СИСТЕМ, ИНКОРПОРИРА СЕ У СТРУКТУРУ ГЕНА САМИХ ОРГАНА, МОЖЕ ДА МЕЊА ФУНКЦИЈЕ НЕКИХ ОРГАНА. То су веома опасне ствари јер је неко узео за право себи да себе лично прогласи за ГОСПОДА БОГА И ТВОРЦА НЕЧЕГА НОВОГ.

Морао бих и да се осврнем на америчку организаију која се бави контролом хране и лекова и која се зове “ФДА“. То је скарћеница од “ФООД АНД ДРАГС“. Норме кажу да би се један лек пустио у продају треба да протекне у просеку између 10 до 15 година. То је време од почетног идејног па преко реализационог онда клиничког тестационог и завршног свеобухватног пројекта примања лека у промет и продају.

Негативан коментар на ове норме ја немам и до сада сви лекови који су се нашли у промету и на тржишту мање више су морали да прођу кроз ову процедуру од плус минус неколико година. Важно је напоменуту да битна фаза у овом дуготрајном испитивању је фаза тестирања лекова на БЕЛИМ МИШЕВИМА И ПОКУСНИМ ЗЕЧЕВИМА. Следећа фаза су добровољци међу људима и то у три неке етапе где се бирају здрави људи као једна категорија. Затим друга и трећа категорија су људи са једном или две дефинисане хроничне болести и као најтежа категорија људи они који имају оне најтеже болести. Зашто све то тако изгледа? Просто да би се могло установити дејство лека на што широј популацији. Стога би се могло рећи који су нус негативни ефекти и на коју популацију или категорију људи конкретан лек има нежељена дејства.. То сам Вам навео ради стицања прегледа како функционише једна процедура пуштања лека или вакцине у промет и продају.

Шта је парадокс целе приче? Па мени је сасвим логично да се човечанство бори против ГМО и да свуда на етикетама тражи натпис “НО ГМО“ са једне стране, док са друге стране ми дође САСВИМ НЕЛОГИЧНО И НЕРАЗУМНО да за кратак утицај од скоро непуне две године ПРИХВАТИ ГМО ВАКЦИНУ. Притом да за ту вакцину по научним часописима се јавља процент успешности или неке користи која се може изразити у оквиру од око 70 до 80 проценатаШта то значи у простим математичким цифрама и у простој људској логици? Значи то да од 3 човека који су примили вакцину по теорији, ради предпоставке код двојице би било успеха а код трећег би се испољили нежељени ефекти те вакцине. И шта ако би смео да пустим машти на вољу да ако се придржавамо старог постулата да је све из пепала постало и да се све у пепео враћа, шта би се онда десило? Вероватно би уз успешност од 70 процената и Дарвинову теорију да је човек постао од мајмуна, ми за резултат добили да се сваки трећи човек врати на почетак еволуционог циклуса, тј. да постане мајмун (у физичком или менталном смислу).

Пандан генетски модификованој храни и свим генетски модификованим обликцима је право изворно органско или БИО означена хранаГајена на контролисаним географским пределима уз веома прецизне и строго дефинисане норме ОРГАНСКЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ. На тржишту ЕУ ова храна постиже такву вредност да вам се заврти у глави а богме и у новчанику када вам неко чуло укуса пожели нешто.

Стога ћу вам овде написати животни постулат који би могли да применитете али да вас некошта ништа. То вам је правац који говори како СЛАГАТИ УКУСЕ ХРАНЕ СА ГЕНЕТСКИМ КОДОМ ЧОВЕКА. О чему је заправо реч.? Верујте ми није то нека висока наука што изазва језу при помисли кад је то настало и ко га је створио. Можда се у наслову осећа да је то “ИН“ ,како млади говоре, али заправо то је исконски СРПСКО ОД ВАЈКАДА од старина што нас краси и што носимо у себи , само га због “ТАЧ“ или вам додирних технологија једним прстом мало заборавили.

Као прво кренуо бих од поштовања свих пет чула. Веома је битно да приликом уноса хране током 5 редовних оброка активирамо свих 5 чула укуса. КИСЕЛО, ГОРКО, ЉУТО, СЛАНО, И НА КРАЈУ СЛАТКО. То вам је битно због ЈАЧАЊА СВОГ ПРИРОДНОГ ИМУНИТЕТА. Сензори на језику и у носу реагују, створе се мали сигнали који се у виду импулса, преко нервних завршетака скупа синапси и неурона, провлаче до мозга. Затим мозак обради информацију коју је добио, установи шта има у вишку а шта у мањку а затим изда команду. Та информација односно команда опет преко неурона и синапси се враћа до одређених органа који настављају свој рад. Да ли да смање шећер у крви или да смање високу масноћу у крви или напротив да повећају крвни притисак или много тога што прати савременог човека, мозак је у стању да то поправи сам. Замислите његов рад без свих улазних сигнала. Наравно да он онда није способан да одреагује, а ми управо то од њега и очекујемо. МОТОР У АУТУ НА ЛОШ БЕНЗИН НЕЋЕ ДА РАДИПротивно је од мозга очекивати да он испуњава своје обавезе према нама ако му ми преко хране не дајемо све улазне параметре за његов нормалан рад. Морате признати да то звучи као да компијутер ради и управља са нашим телом, али је то стварно тако. Све је одмерено и прецизно. А где је суштина и зашто свих 5 чула? Једнсотавно је то због тога што рад сваког органа у човековом телу је праћен уносом неког зачина или биљке или поврћа или воћа.

Ево примера ради, ЈЕТРА ВОЛИ КИСЕЛО(јабуково сирће, винско сирће и лимунски свежи сок), ПЛУЋА ВОЛЕ ЉУТО(туцана љута паприка), СРЦЕ ВОЛИ ГОРКО(пелин и каранфилић), БУБРЕЗИ ВОЛЕ СЛАНО ( али со која нема пуно натрујума, рецимо хималајску со и келтску со воле бубрези). Ово сам вам навео да вас подсетим да потражите ову храну ако је могуће са нашег поднебља, тј. са БАЛКАНА. Управо то подручије је ваш ГЕНЕТСКИ КОД НА КОМЕ ВИ ОБИТАВАТЕ ТРАДИЦИЈОМ И ВЕКОВИМА. ТУ ХРАНУ ЋЕ ВАШ ОРГАНИЗАМ ДА ПРЕПОЗНА И ПРИХВАТИ. Наравно можете ви користити и са Јамајке неку храну или зачин, али после неког времена кажете себи , ма дај ми црне тамјанике и пиротског качкаваља и златиборске пршуте. Објашњење је једноставно-ТРАЖИ МИ ОРГАНИЗАМ, МА ЈЕДЕ МИ СЕ БРЕЕЕЕ!!!

Сад још једна финта старих промућурних опанака. Пазите да ли можете да поверујете да се број ЛЕУКОЦИТА (бела крвна зрнца) у организму подижу са БЕЛОМ СЛАНИНОМ (од МАНГУЛИЦЕ НАЈБОЉЕ) И СА БЕЛИМ ЛУКОМ. Није ништа ново да вам кажем ДА ВИТ Ц се налази у лимуну, али ПО ГЕНЕТСКОМ КОДУ БАЛКАНА (наше постојбине) ХРАНУ КОЈА ЈЕ 400КМ УДАЉЕНИЈА ОД НАШЕГ СТАНИШТА НЕ ТРЕБА УЗИМАТИ. Научници то објашњавају да се троши енергија на обраду те хране и да се човек помало осећа уморно. Уочено је одсуство полета и лепршаве енергије а може се рећи и осећај среће кад се узме храна ван твог радијуса. Зато кисео купус и расол су права благодат за организам по питању ВИТ Ц и пробиотика. Бета глукан који се налази у овсеним пахуљицама је главни и одговорни уредник за постављање рампе и баријере за размножавање ШТЕТНИХ БАКТЕРИЈА У ЦРЕВНОЈ ФЛОРИ. Његово упражњавање се примењује уз кефирово млеко или јогурт. Уз комбинацију са ПРЕБИОТСКИМ (ИНУЛИН, ПЕКТИН) компонентама то вам дође као ДОБИТНА КОМБИНАЦИЈА ЗДРАВЉА. Посебну пажњу завређују и препеличина јаја која по свом ГЕНЕТСКОМ КОДУ сврставају се У ДИВЉИ СОРТИМЕНТ( али такође са нашег радијуса). Бенефити ове намирнице ја лично могу потврдити као и неколицина мојих пријатеља који су послушали моју препоруку. Драги РОД-јаци воду нећу да искобим, па стога што више изворске воде, по могућству отићи до извора ради кретања, уносити до 2,5 литара дневно.

Већ би и био ред да завршим са побројавањем намирница, јер је списак стварно подугачак, али би била штета да не споменем начин на који треба ове намирнице или храну спремати. Такви процеси се зову “СЛОУ ФУД“ , никако “ФАСТ ФУД“. Овакав поступак вам се заснива на ГРНЧАРСКОМ ПОСУЂУ. Најпознатије а и од света признато је посуђе из ЗЛАКУСЕ (околина Ужица). Тиха температура кувања, чување нутритивних вредности хране а богме и вашег и нашег здравља. Кад кажем вашег и нашег здравља пролети ми кроз главу мисао на економско повезивање МАТИЦЕ и ДИЈАСПОРЕ у оквиру ОЧУВАЊА ЗДРАВЉА РОД-А.

У ЗДРАВЉУ ВАС НАШАО

Са поштовањем свима вама, ваш
Дипл. Инг. Миодраг Миловановић, Пх.Д – Покрет „РОД“