Србија

Хитно се огласио и Председник Скупштине Србије! Дачић: Позваћу и Вучића на дијалог!

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да ће сутра заказати разговоре са политичким странкама које желе да учествују у међустраначком дијалогу, али без међународних посредника и најавио да ће на те разговоре позвати и председника Србије и СНС Александра Вучића

Дачић је рекао да ће сутра одредити тачан датум дијалога и да очекује да ће разговори почети у наредних десетак дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је подсетио да су се, између осталих, ДС С, СПАС, Доста је било и Српска радикална странка изјасниле да не желе да учествују у дијалогу са европским посредницима.

„Моја обавеза као председника парламента је да саслушам и разговарам и са тим политичким странкама. Позивам све политичке странке без обзира да ли учествују у једном или другом формату да припреме своје политичке платформе“, рекао је Дачић новинарима у парламенту.

Он је навео да у оба дијалога треба да се дође до најприхватљивијих решења која би омогућила да на изборима сви учествују.

Сматра да је тешко постићи општи консензус, али да треба ићи ка одрживим решењима, а поручио је и да не треба да очекивати да ће Европски парламент неког натерати да прихвати неке услове.

Дачић је истакао да од опозиције која себе назива „једином“, а чији су део Драган Ðилас и Вук Јеремић, није добио платформу, али да је групација око Бориса Тадића доставила.

Дачић је још једном указао да дијалог води Скупштина Србије, а да ЕП помаже у дијалогу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг