Свет Србија

Ако се загреје за само ПОЛА СТЕПЕНА, земља ће постати ПУСТИЊА: Ево шта ће се у том случају догодити Србији

Pixabay.com

Нова истраживања показују да би Земља могла да се претвори у пустињску планету ако температура порасте само за још пола степена Целзијуса. Ако човечанство ништа не уради по питању глобалног загревања, врата пакла ће се отворити, јер ће доћи до топљења леда, страшних олуја које до сада нису виђене, али и до суша. Оваква судбина ће у том случају задесити и Србију.

Само пола степена одлучиће о будућности човечанства јер би временске неприлике натерале милијарде људи да постану климатске избеглице, а ратни хаос не би било могуће избећи.

Научни часопис „Nature Climate Change“ предвиђа да би цела Панонску низија у том случају постала пустиња.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оваква алармантна прогноза односи се и на Хрватску, јер се очекује и да Славонија и Барања задеси судбина Панонске низије. Медитеран би се претворио у полупустињски и пустињски појас.

Ако би се глобално загревање ограничило на 1,5 уместо на 2 степена Целзијусове скале, то би спасило људе и природу широм планете.

Ако се не смањи испуштање угљен-диоксида у атмосферу до 2100. године Земља би могла да се загреје за чак четири степена. Париски споразум има за циљ да се дође до границе глобалног загревања од два степена, јер би то створило највеће шансе да се штета донекле поправи.

Фото: Pixabay.com
Извор: Telegraf.rs