Занимљивости

Американцима ће се неко осветити због проливене српске крви!Oвако је говорио Кастро

Неко ће једног дана Американцима скупо наплатити њихову лошу спољну политику и проливену крв у Југославији, Ираку, Авганистану, Либији и Вијетнаму… Вашингтон је свестан своје пропасти, као и раздора у ЕУ и НАТО пакту, рекао је пре мање од два месеца лидер Кубе и осведочени пријатељ нашег народа

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вођа кубанске револуције и један од највећих светских државника свих времена Фидел Кастро почетком октобра ове године поручио је да ће САД пре или касније доживети страшну одмазду због проливене крви невиних Срба и других народа широм света који су жртве америчког империјализма.

Друштвеним мрежама широм региона као муња тада је прострујала Кастрова изјава дата кубанском листу „Падарела“, у коме је он рекао да Вашингтон чека „велика казна“ због силних, крвавих ратова које је изазвао широм планете, па и на Балкану.
Американци ће, убеђен је Кастро, једног дана претрпети освету због проливене крви у Југославији, Ираку, Авганистану, Либији и Вијетнаму…
Према Кастровим речима, данашња глобална војна и политичка криза јесте највећа још од Другог светског рата, а управо су Американци главни кривац за то што се свет поново нашао на ивици Великог рата.

– Стање у свету је катастрофално. Политичка криза је највећа још од Другог светског рата. Вашингтон је свестан своје пропасти, као и раздора у Европској унији и НАТО пакту. Неко ће морати једног дана да наплати Американцима њихову лошу спољну политику. Неко ће морати да им наплати сву проливену крв у Ираку, Авганистану, Југославији, Либији, Вијетнаму… То не може без освете. Кад-тад, видећете! – поручио је Кастро у интервјуу листу „Падарела“, а пренеле су европске агенције.

Извор:Информер