Издвајамо Свет

ПОЧИЊЕ ЧИСТКА!Трамп ће ЦИА показати где јој је место

Сукоб дуг 14 година данас би могао имати свој епилог

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чистка у Централно обавештајној агенцији (ЦИА) једна је од првих ствари коју ће Доналд Трамп покренути након што 20. јануара и званично преузме власту Белој кући.

Како преноси Вол стрит журнал позивајући се на добро обавештене изворе, Трампов сукоб са ЦИА почео је након што је директор Џон Бренан објавио да постоје индиције да су руски хакери помогли Трампу да победи на изборима.

– То је превршило сваку меру и Трамп мисли да је ЦИА превише политизована. Они потцењују његову победу на изборима и он жели да им покаже где им је место и фокусираће се на рестуктурирање. То значи да ће више агената бити на терену, у иностранству, а мање у централи у Ленглију – рекао је извор близак Трампу.

Сукоб између ЦИА и Трампа тиња још од 2002. године када је милијардер јавно прозвао агенцију због погрешних извештаја у којима је наводила да ирачки премијер Садам Хусеин поседује оружје за масовно уништење.

Трамп би данас требало да одржи брифинг са представницима ЦИА, где ће му бити представљени резултати истраге о хакерским нападима у току предизборне кампање у Америци.

Извор:srbijadanas.com/Курир.рс