Србија

КО ЈЕ ОВДЕ НЕРВОЗАН?! Хојт Ји се већ данима копрца покушавајући да оправда незапамћену америчку уцену Србије!

Фото: Јутјуб

Заменик помоћника америчког државног секретара Брајан Хојт Ји већ два дана на све начине у медијима узалуд покушава да оправда сулуде захтеве које је Америка поставила Србији. С друге стране, Александар Вучић и српска власт сасвим мирно посматрају његово копрцање, свесни да су сви аргументи апсолутно на нашој страни

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брајан Хојт Ји, који је као амерички специјалац за Балкан имао ту „част“ да председнику Србије Александру Вучићу пренесе списак захтева САД, који укључује и признање Косова и санкције Русији, данима после састанка обиграва по регионалним медијима, покушавајући да оправда и себе и своје газде.

СТРАВА И УЖАС! Мигранти упали у село код Шида и заклали 50 оваца

Хојт Ји као папагај у интервјуима понавља мантру коју су га научили у Стејт департменту, да је „немогуће седети истовремено на две столице“, и објашњава због чега је за Србију „добро да окрене леђа Русији и призна Косово“. Ови његови нимало дипломатски напори да објасни необјашњиво, јасан су знак да мистер Хојт Ји није нимало задовољан одговорима које је добио од српских власти. Па је можда и зато толико нервозан.

С друге стране, о том састанку који је, ваљда, требало да буде пуко диктирање услова, на шта су америчке дипломате навикле у неким другим деловима региона, српска Влада и председник Александар Вучић огласили су се само кратким саопштењем истог дана. И то је више него довољно. Јер, истина и аргументи су овог пута само на једној страни. На страни Србије.

Погледајте феноменалну реакцију Богдановића кад су га Американци питали о српским заставама у хали Сакрамента

Људи, па и државе, постају нервозни кад знају да нису у праву и кад своје лажи покушавају да продају као истину.

Па ми само питамо – ко је овде нервозан?

 

Извор: Informer.rs