Србија

ДА ЛИ РУСИ СТОЈЕ ИЗА ДЕМОНСТРАЦИЈА? Огласио се Вучић и објаснио све!

Немам ниједан доказ да Руси стоје иза демонстрација – изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић, коментаришући натписе у којима се појавила оваква спекулација.

Према његовим речима, састанак са амбасадором Русије отказан је из техничких разлога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски, немачки и амерички медији пишу исто, то је доказ да смо ми, Србија независна држава – истакао је Вучић.

Макрон је велики пријатељ Србије

Говорећи о недавној посети Француској, Вучић је подсетио да је председник Француске Емануел Макрон велики пријатељ Србије.

– Он је са мном провео четири сата, упркос томе што је најзаузетији државник у свету. Заиста је на фантастичан начин примио нашу делегацију. Велики је пријатељ Србије, чак је нашао времена да ме води у „тајне одаје“, а многи су то пребацили на неку шалу – прокоментарисао је Вучић.

Трудим се да изгубимо најмање што морамо

Вучић је рекао да је компликована и тешка ситуација за нас по питању Косова и Метохије, и људи који то поједностављују не разумеју у каквој смо ситуацији.

– Много је тешко. Мој посао је да покушамо да нађемо најбоља решења, да пробамо да се миримо са Албаницима, а да тиме не угрозимо националне интересе – рекао је Вучић.

Како каже, велики је ривалитет између Европе и Америке по овом питању.

– Трудим се да извучем најбоље што можемо, да изгубимо најмање што морамо, а шта год да кажем, само ћу да наштетим нашим интересима – навео је Вучић и додао како „не жели да ниједној мајци за време свог мандата врати дете у ковчегу, а жели да сачувамо нашу отаџбину.“

Формирање владе идућег месеца

Председник Србије најавио је да ће нова владда бити брзо формирана.

– Ја сам мислио да ће то бити негде око средине септембра, али сада знам да ће то бити пре краја августа – најавио је Вучић.

Извор: Блиц.рс