Свет

ОГЛАСИО СЕ АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК: „Ово нисмо очекивали од Русије“

Фото: Јутјуб

Пензионисани амерички пуковник и бивши саветник америчког секретара за одбрану Даглас Мекгрегор је у коментару за шпански Ел Мундо скренуо пажњу на то како Русија пажљиво делује у оквиру специјалне војне операције у Украјини, што је некарактеристично за западне земље.

„Руске снаге су учиниле нешто што ми на Западу нисмо очекивали. Наложено је да се избегну колатерална штета и губици међу цивилним становништвом“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово није први пут да је Мекгрегор изненађен „некарактеристичним поступцима за западне земље“ поступцима Русије.

Тако је у марту већ тврдио да Москва „није са маљем прошетала Украјином “. У истом говору Американац је напоменуо да руски председник Владимир Путин „и поред свега наставља да третира Украјинце као суседе“, а такође је рекао да су управо у таквим тренуцима разлике између Запада и „Руса“ најјасније видљиве.

Русија је 24. фебруара покренула војну операцију денацификације и демилитаризације Украјине. Према речима председника Владимира Путина, њен циљ је „заштита људи који су били изложени злостављању, геноциду од стране режима у Кијеву осам година“.

Како је саопштило Министарство одбране, оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе и већ су значајно смањиле борбени потенцијал Украјине. Главни задатак у руском војном ресору је ослобађање Донбаса.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs