Свет

Ужас! ТИНЕЈЏЕР (14) БРУТАЛНО УБИО ДЕВОЈЧИЦУ (10)

У америчком граду Винсконсину почетком ове недеље одиграо се монструозни злочин у којем је десетогодишња девојчица Лили Петерс сексуално злостављана након што ју је убио четири године старији дечак.

На мучном рочишту које се водило током јучерашњих поподневних сати осумњичени 14-годишњак оптужен је као одрасла особа за убиство, а судија Беџамин Лејн пристао је на захтев тужиоца да се одреди кауција у износу од милион долара. Оптуженом је наложено да избегава контакт са малолетницима, осим са својом брац́ом и сестрама, под условом да је такав контакт под надзором.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тужиоци су идентификовали осумњиченог преко његових иницијала и то само као четрнаестогодишњег дечака и навели да је ученик осмог разреда признао да је физички напао дете пре него што ју је задавио до смрти, а затим и сексуално напао.

„Осумњичени је ударио жртву песницом у стомак, оборио је на земљу, суштински задавио, ударио је штапом, а затим сексуално напао“, испричао је окружни тужилац округа Чипева Вејд Њуел који је осумњиченог тинејџера оптужио за првостепено убиство, сексуални напад првог степена и сексуални напад првог степена са дететом млађим од 13 година који је резултирао великим телесним повредама, за шта је могуће да добије доживотну робију.

Адвокат одбране покушаће да оспори захтев да се тинејџеру суди као одраслој особи и да преместити предмет на суд за малолетнике. Лилино тело послато је преко државних граница у округ Ремзи у Минесоти, где је обављена обдукција.

Лили је нестала у недељу увече, што је пријавио њен отац након што се није вратила од тетке. Тим за претрагу пронашао је њено тело следећег јутра у предграђу у близини пиваре Леиненкугел. Већ у уторак шеф полиције Чипева Фолса Метју Келм изјавио је да је неидентификовани малолетник приведен.

„Осумњичени није био странац већ познат жртви. Не верујемо да у овом тренутку постоји опасност за заједницу“, изјавио је тада шеф полиције, која је такође издала налог за претрес куц́е Лилине тетке у улици North Grove.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО