Русија

„РУСИЈА ИМА РАКЕТЕ ЗА ЈОШ ДВА ВЕЛИКА НАПАДА“

Шеф украјинске војне обавештајне службе Кирило Буданов рекао је у интервјуу за украјинске медије 31. децембра да Русија има ракете за још два велика напада на Украјину, и да су за сваки од напада потребна до два месеца припреме, пише Кијев Индипендент. Према његовим речима, до марта ће Русија имати „критичан“ недостатак ракета.

Други представници украјинске војске рекли су да је Русија активно производила нове ракете и користила их одмах након што су „силазиле“ са производне траке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Буданов је такође подржао ранију изјаву министра одбране Алексеја Резникова да ће Русија од 5. јануара увести забрану напуштања земље руским мушкарцима млађим од 55 година, јер наставља да мобилише људе да попуни редове војске усред губитака на бојном пољу.

Када је реч о Белорусији, Буданов је приметио да земља нема довољно оружја да помогне Русији због њених ратних губитака.

Буданов је такође прокоментарисао да је мало вероватно да ће се ток рата променити унутар Русије, јер су „протести у Русији нереални, а више од 70 одсто Руса подржава овај рат“.

 

 

 

 

 

 

Извор: sd.rs

Ознаке