Србија

СТИЖЕ НЕВРЕМЕ! Наш познати метеоролог најавио пљускове, грмљавинске непогоде и град!

Фото: Твитер принтскрин

Почетак седмице донеће Србији сунчано и веома топло време, налик правом летњем, али не и задуго.

У понедељак ће максимална температура у већин и предела бити око 30-31°Ц, а само ће у Неготинској Крајини бити мало хладније. У кошавском подручју дуваће јак југоисточни ветар (Поморавље, Подунавље, Војводина, Браничевски округ, Београд), на југу Баната са олујним ударима од 80 км/х.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уторак ће донети наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, а кошава ће после подне да ослаби. Падавине се прво очекују у западним и југозападним пределима, потом и у осталим, пише метеоролог Ђорђе Ђурић.

Понегде се очекују и грмљавинске непогоде са градом, олујним ветром и обилнијим пљусковима, који ће нарочито бити изражени по слабљењу ветра, јер се грмљавински процеси тада могу дуже задржавати изнад истог подручја, те то подручје да добије веома обилне количине падавина, а да на другим локацијама буде знатно мање.

Грмљавински процеси биће најинтензивнији у уторак после подне и током вечери. Врло топло биће и у уторак, уз температуре око 30°Ц, уз освежење пред крај дана.

У среду ће бити променљиво облачно и свежије, понегде са локалним пљусковима и грмљавином. Максимална температура биће око 25°Ц.

У четвртак и петак биће сунчано и поново топло, уз температуре од 26 до 30°Ц.

За следећи викенд очекује се умерено облачно и веома топло, уз температуре поново 30°Ц. Поново ће дувати јак ветар, а кошава ће повремено имати и олујне ударе. На самом крају седмице захватиће нас облачност са централног Медитерана и Јадрана уз пљускове са грмљавином.

Извор: Курир.рс/Телеграф