Русија

ПУТИН ЉУТ КАО РИС: Имате месец дана (ВИДЕО)

Ратно ваздухопловство у Русији се тренутно суочава са недостатком борбених авиона, а ништа боље нису ни руске авио-компаније.

Након што је наредио генералу Валерију Герасимову да преузме руковођење „специјалном војном операцијом“ у Украјини, председник Руске Федерације Владимир Путин се обрушио на потпредседника Владе и министра привреде и трговине Дениса Мантурова јер је провео новогодишње празнике у Турској, чланица Северноатлантског пакта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Видно љут Путин је „прочешљао“ Мантурова током састанка са владиним званичницима који је одржан путем видео везе, а преносила га је државна телевизија Русија-24.

Руском председнику је највише засметао министров неуспех у набавци цивилних и војних авиона. У једном тренутку га је оптужио да се „шали”.

„Нема уговора. Шта ћеш да ми кажеш? Знам да са овим компанијама нису склопљени уговори јер су ми тако рекли њихови директори. Зашто се шалиш?“, рекао је Путин свом некадашњем фавориту.

Мантуров је покушао да објасни Путину да се мора водити рачуна о тестирању, сертификацији и процедурама увоза, али Путин није желео да чује те ствари.

„Зашто се правите блесави? Када ће бити уговор?“, рекао је Путин и подигао обрве. Мантуров је поручио лидеру Кремља да ће учинити све како би се у блиској будућности закључили уговори за куповину авиона. Путину се ни то није допало.

„Шта подразумевате под ’ближом будућношћу’“, упитао га је Путин и после рунде нервозног шарања по папирима и писања по њима, излануо да министар мора да реши неред за месец дана.

„Ово све мора да се реши у року од месец дана, молим вас, за месец дана… Да ли разумете у каквим условима данас живимо“, рекао је Путин.

Мантуров је погнуо главу после укора од Путина.

Ратно ваздухопловство у Русији тренутно се суочава са недостатком борбених авиона, а ништа боље није ни руским авио-компанијама, које због санкција не могу да добију путничке авионе.

Извор: Јутарњи лист

Ознаке