Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО! Ово је кључан дан за Србију – потписани важни споразуми са Немачком

Председник Србије и немачка канцеларка се обраћају нацији.

Председник Србије Александар Вучић, рекао је да су потписани споразуми о меморијалима, одбрани и да верује да оно што ће бити технички завршено су споразуми о култури и обнови народне библиотеке. Додао је да ради на споразуму са Немачком о климатским споразумима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Потписани су споразуми о меморијалима, одбрани и верујем да оно што ће бити технички завршено то су споразуми о култури и обнови народне библиотеке. Кренули смо да радимо на споразуму са Немачком о климатксим споразумима – рекао је председник.

– Ово је велика част за нашу земљу. Драго ми је што баш ја дочекујем немачку канцеларку на крају њеног мандата – рекао је председник на почетку и додао:

– Желим да изразим задовољство и захвалност канцеларки Немачке што је у нашој земљи. То је за нас велика част. Имали смо конкретне разговоре – рекао је Вучић.

Додао је и да је Немачка наш највећи савезник.

– Ја немам потребе да овако лепе речи говорим канцеларки, пошто би многи рекли да она одлази са функције, али ја то искрено мислим. Данас 72.000 људи ради у немачким компанијама. Немачка је наш највећи трговински партнер. Ми смо три пута увећали спољнотрговинску размену са Немачком – казао је председник.

Извор: srbijadanas.com