Србија

СУТРА СЕ НАСТАВЉАЈУ БЛОКАДЕ: Саобраћај стаје на три сата од 13 до 16 часова

Окупљени у Савезу еколошких организација Србије (СЕОС), удружени против експлоатације литијума, планирају нову, трочасовну блокаду путева за сутра, на више локација у земљи.

То ће бити њихова реакција на изјаву председника Србије Александра Вучића да је урадио све што је народ тражио, али да пројекат Јадар неће бити обустављен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– План је да се крене са блокадама од 13 до 16 сати. Локације су код нас Брезјак центар, ваљевски пут, у Шапцу има друга, то је на мосту. Нови Сад је Футошка пијаца, раскрсница, Ужице пут према Златибору. Имамо место Пјесак између Косјерића и Пожеге и имамо Прељину – петља. То је за сада што знамо, људи који су нам се јавили и с којима смо се договарали за блокаде – рекао је Златко Кокановић из удружења „Не дамо Јадар“, те је додао:

– Можда ће бити још нека, неплански, али то ћемо знати сутра. Очекујемо да он послуша вољу народа, јер и за прошла два закона послушао је вољу народа који је изашао на улицу. Ако не буде чуо глас разума од народа, ми настављамо следећу суботу, следећу суботу, све до испуњења захтева – нагласио је Кокановић.

Извор: direktno