Свет

БАЈДЕН У СТРАХУ! Ово прети да растури Америку!

Фото: Јутјуб

Банкарска паника након колапса „Силицон Валлеy Банк“, могла би да дестабилизује финансијску индустрију Сједињених Држава, написао је колумниста Ник Рејнолдс, у чланку „Њузвика“.

Филијале „Силицон Валлеy“ банке још нису почеле са радом, јер су у њиховој близини почели да се скупљају редови клијената, који су желели да подигну или пребаце свој новац након пропасти банке, и пребацивања на Федералну корпорацију за осигурање депозита, наводи се у материјалу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како истичу стручњаци, таква појава се назива „банкарска паника“, када власници банковних рачуна покушавају да што пре подигну новац са ње, док још постоји таква могућност. Као резултат такве „панике“, америчка финансијска индустрија би могла бити дестабилизована.

То је оно што се амерички председник Џо Бајден надао да ће избећи до самог краја, док се његова администрација грчевито бори, како би спречила да земља склизне у рецесију коју су Сједињене Државе предвиделе, након рекордно високе инфлације и проблема на тржишту рада.

Бајден је у понедељак издао саопштење, у којем се наводи, да су сви депоненти банке „Силицон Валлеy“ и „Сигнатуре Банк“, који су такође прошле недеље доспели под федералну контролу, обештећени, и да ће они који су одговорни за колапс бити отпуштени.

 

Извор: Ало