Свет

НАСТАО ХАОС! Побуна Албанаца у Лондону, споменик Черчилу прекривен двоглавим орлом!

Хиљаде Албанаца се окупило у центру главног града Велике Британије протестујући против „дискриминације“ владе британског премијера Риши Сунака над Албанцима и успут окачивши албанску заставу на споменик Винстону Черчилу.

Видео-снимци са Вестминстерског моста у Лондону показују демонстранте са националним заставама са двоглавим орлом и транспарентима у рукама. Бивши политичар Најџел Фараж је осудио је овај потез.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ове људе није брига за нашу земљу или жртве из прошлости. Ово што се данас дешава у Лондону је срамота! Претходно је министарка унутрашњих послова Суела Брејверман изјавила да је Енглеска под инвазијом пошто је од 40.000 миграната рекордних 12.000 дошло из Албаније нелегално у Британију.

Министарка се нашла на удару опозиционих партија и појединаца због оштрог језика који је раније користила у Доњем дому. Ове недеље је откривено да је Министарство унутрашњих послова у октобру депортовало 350 људи, од којих су више од 100 били албански држављани.

Скоро 7.000 људи стигло је у Велику Британију преко малих бродских прелаза у октобру, од којих су многи тражиоци азила. Министарство унутрашњих послова саопштило је да су они који су депортовани са претходним кривичним делима осуђени за „озбиљне“ злочине, укључујући силовање, убиство и напад.

 

 

 

 

 

 

Извор: sd.rs